Sfera business training consultanta logo

Construirea valorilor organizaționale și translatarea acestora în comportamente

Tratează valorile companiei ca pe niște competențe care trebuie definite clar și apoi operaționalizate

Training in-house | Personalizat

De ce ``Construirea valorilor organizaționale și translatarea acestora în comportamente``?

Training Resurse umane

Valorile fac parte dintr-o triadă prea ușor trecută cu vederea de oamenii din companii: vision, mission, values auzim recitându-se adesea semi-conștient, prin întâlnirile de prezentare a companiei, sau când vreo agenție cere elemente de brief pentru diverse scopuri, sau când facem on-boarding, nu?

Din păcate, mult prea des, ce se ascunde în spatele acelor „values”… nu mai știe nimeni. Ce ar trebui să facă angajații ca să arate că pun în practică o anumită valoare? Cum se traduce o valoare anume în relațiile cu clienții companiei? Dar echipa de top management, cum ar trebui să trăiască valorile companiei pentru a servi drept exemplu pentru toți ceilalți angajați?

Sunt întrebări care rămân fără răspuns în lipsa unui efort comun de înțelegere și interiorizare a valorilor companiei, și de traducere a lor în atitudini și comportamente concrete, observabile. 

Este tocmai ce își propune să facă acest workshop extrem de practic: să trateze valorile companiei că pe niște competențe care trebuie definite clar și apoi operaționalizate – adică transformate în comportamente și atitudini concrete ce pot fi transmise către întreaga companie sub formă de așteptări, iar apoi pot fi observate, eventual măsurate / cuantificate și pot sta la baza unor planuri de dezvoltare.

Informație Generală

Workshop-ul de „Construire a valorilor organizaționale și translatarea acestora în comportamente” este un demers extrem de practic, în care trainerul joacă mai degrabă rolul de facilitator și pune la dispoziție participanților un cadru în care:

 • Vor înțelege foarte clar și aplicat conceptele de valori personale și valori organizaționale; în acest scop vor avea ocazia să își facă și o autoevaluare pentru cele două categorii de valori, folosind chestionare robuste, bine calibrate;
 • Își vor defini valorile propriei organizații, generând ancore de comportament și atitudini care să arate modul în care ei și organizația își doresc să pună în practică acele valori, într-un mod care să aibă sens și să aducă beneficii business-ului lor;
 • Vor genera, de asemenea, o serie de acționabile, care să îi ajute să „trăiască” în mod sustenabil, împreună cu organizația, valorile pe care le-au definit.


  Agenda

  timeline_pre_loader

  Valori – atitudini – comportamente

  Schimbarea atitudinală: disonanță cognitivă sau de ce este importantă alinierea dintre valorile personale și cele de la locul de muncă

  Valorile personale și diversitatea din echipe:

  Descoperirea celor mai importante 5 valori personale; chestionar de auto-evaluare

  Afirmarea propriilor valori – sursă de reziliența și de energie pentru depășirea obstacolelor

  Exercițiu practic de construire a unei ancore vizuale privind cele mai importante valori personale

  Definirea și transmiterea valorilor organizaționale

  Pas fundamental în procesul de planificare strategică. Modul în care valorile stau la baza viziunii, misiunii și culturii organizaționale 

   

  Valorile companiei, semnificații și emoții asociate:

  Exercițiu de tip proiectiv simbolic desfășurat cu ajutorul cărților Points of you: participanții aleg imagini sugestive pentru modul în care ei „văd” fiecare dintre valorile companiei, apoi prezintă comentarii și concluzii care sunt sistematizate cu ajutorul facilitatorului.

  De la valori la comportamente și acționabile:

  • Participanții sunt asistați să genereze o serie de indicatori de tip comportamente și atitudini care arată cum valoarea respectivă ar trebui să fie „trăită” de angajați;

  • În plus, folosind cadrul start-continue-stop, participanții vor identifica, în mini-grupuri de lucru facilitate, comportamentele care trebuie inițiate, continuate sau oprite la nivelul echipelor pentru a crea un climat și o cultură în care valorile organizaționale sunt „trăite” cu adevărat. 

  O cultură care își „sărbătorește” valorile stă la baza unei organizații în care valorile sunt trăite „pe bune”:

  În mini-sesiuni facilitate, participanții creează o serie de evenimente organizaționale care au scopul de a reaminti valorile și comportamentele asociate cu acestea, și de a scoate în evidență poveștile oamenilor care se remarcă a fi „portrete vii” ale uneia sau mai multor valori organizaționale.

  Valorile organizaționale – baza pentru selecția viitorilor angajați:

  Într-o mini-sesiune facilitate, participanții sunt ajutați să genereze un chestionar care merge în paralel cu comportamentele asociate cu valorile companiei; chestionarul poate fi utilizat la intrarea în organizație, într-un stadiu de screening, pentru eliminarea acelor candidați foarte puțîn compatibili cu valorile companiei
  Training Resurse umane

  Pentru cine este acest program?

  • Echipe de top și middle management care doresc să definească în mod clar valorile companiei și să transmită către angajați care sunt așteptările lor privind comportamentele și atitudinile asociate cu valorile
  • Echipe mixte (manageri și subordonați) care vor să își clarifice valorile companiei și să identifice comportamente, atitudini și practici organizaționale care să arate că valorile sunt trăite autentic și concret în viața organizației.

  Nu rata oportunitatea!

  Information icon

  In-House Training

  Preț: 1350 € /zi

  1080 €/zi

  până pe 31 Mai (Sumă la care se adaugă TVA)

  *Grupă de 10-17 participanți

  Dacă ai nevoie de orice alte informații, scrie-ne la: ioana.hincu@sferabusiness.ro sau office@sferabusiness.ro.

  CONTACTEAZĂ-NE PENTRU A AFLA MAI MULTE


   FAQ

   Acest curs poate fi adaptat pentru echipe mai mult/mai puțin avansate?

   Da. Toate training-urile noastre sunt adaptate companiei care ne angajează serviciile. După ce îți vei manifesta interesul, vom dori să aflăm mai multe despre echipa ta, pentru a putea adapta conținutul și exemplele la nevoile lor concrete.

   Cine este trainerul care va facilita sesiunea?

   Livrarea și facilitarea cursului vor fi asigurate de cel mai potrivit trainer Sfera Business, pentru a oferi participanților cele mai utile, aplicabile și validate concepte, instrumente și tips&tricks, adaptate la nevoile lor specifice.
   Facilitatorii Sfera Business au experiență relevantă atât în recrutare de talente, diagnoză și dezvoltare organizațională, dezvoltarea echipelor și rolurile manageriale, cât și în livrarea de training de dezvoltare profesională.

   Acest curs este oferit online sau offline?

   Ne adaptăm nevoilor tale (și restricțiilor legale și sanitare). Cursurile noastre pot fi livrate 100% online și, prin utilizarea instrumentelor interactive, sondajelor și exercițiilor, ne propunem să oferim aceeași experiență ca și în sala de clasă.

   Care este numărul minim/maxim de participanți?

   Ideal ar fi să avem un grup de 10-17 participanți, pentru a asigura un nivel de interactivitate cât mai mare.