Scrisoare de intentie

Salut, sunt Catalin Stancu si iubesc meseria de trainer. Am infiintat si conduc Sfera Business, cea mai tanara companie de training din top 10 din Romania. In ultimii 11 ani am avut peste 800 sesiuni, cu peste 15.000 participanti si am perfectionat permanent un stil de livrare interactiv, antrenant, in care oamenii se simt confortabil. Cred in invatarea experientiala. Cred de asemenea intr-un mix de hard skills si soft skills care pot conduce la performanta.

Sunt casatorit, am o fetita pe care o cheama Lara si despre care povestesc frecvent. Valorile mele sunt experienta relevanta, pasiunea, independenta si respectul. Imi plac oamenii verticali si port o recunostinta puternica profesorilor mei.

Iubesc sa livrez sesiuni de vanzari, managementul echipei, management comercial. Invat permanent, adaptez continutul. Sunt absolvent de Executive MBA la ASEBUSS in 2017, certificat Persolog si Points of You si partener EDUARDO pentru Business Simulation.

Cred in puterea lucrului bine facut si promit sa iti prezint un model de facilitare de sesiuni de training care la mine a functionat. Nu detin adevarul absolut, nu am o “metoda sigura in 3 pasi”, dar iti pot arata nenumarate detalii care fac diferenta intre un training bun si unul memorabil. Vino la “Train the trainers -The secrets for amazing sessions”.

Când: 6-8 Noiembrie 2024
Durată: 3 zile, 9.30-17.30
Grupa optima: 8-10 participanti

Catalin Stancu Trainer

Preț:

Tarif standard: 1190 € + TVA/participant

Tarif discount:
952 € + TVA/participant
20% reducere pana pe 6 Septembrie

Catalin Stancu Trainer

Cătălin Stancu

Managing partner Sfera Business, companie cu 480.000 euro cifra de afaceri in 2023, infiintata in 2014. 5 traineri cu minim 8 ani experienta de livrare, peste 2000 sesiuni livrate pentru peste 250 companii din 8 industrii diferite.

Fondator si lector Sales Management Academy, program dedicat directorilor de vanzari. 5 editii, 70 absolventi din 23 companii.

Consultant pentru antreprenori si antrenor in constructia de planuri de afaceri si urmarirea lor. Arhitect in modelul strategic/tactic/operational. De la obiective la planurii de actiune. Constructie de indicatori si sisteme de monitorizare permanenta

Mentor/coach pentru middle manageri din peste 15 companii romanesti si multinationale. Sesiuni unu la unu cu scopul dezvoltarii profesionale orientate catre performanta.

NLP Practitioner IANLP International Association for Neuro-Linguistic Programming din 2015, Certificare Persolog pe Modelul DISC din 2014, absolvent EMBA Asebuss Kenesaw University Atlanta, Certificare Coaching Points of you. Manager cu peste 25 ani experienta, Formator ANC din 2014.

Trainer pentru peste 15.000 participanti, in cadrul a peste 800 sesiuni, in ultimii 10 ani. O lista completa a companiilor gasiti AICI.

Cui se adreseaza?

Traineri interni

Pentru dezvoltarea abilitatilor de facilitare si pentru o intelegere mai profunda a metodelor si tehnicilor oferite in prezent pentru interactiunea cu participantii, metode de follow-up si modele de pregatire a cursului.

Freelanceri/Traineri certificati

Pentru a vedea si o alta maniera de livrare si pentru a-ti valida propriile metode. Pentru tips and tricks si share de bune practice.

Manageri

Poate vrei sa vezi cum faci ca echipa ta sa isi creasca nivelul de participare la meetingurile interne care sunt aproape de sesiunile de training; Poti sa iti imbunatatesti abilitatile de facilitare sau poti chiar sa incropesti mici pastile de livrare care sa ii motiveze si dezvolte profesional pe colegii tai.

Consultanti

Pentru a trece din programele in care experienta profesionala relevanta ajuta cientii tai la livrarea catre un grup de profesionisti; pentru a putea pune o forma potrivita pe un fond deja existent.
Este o sesiune dedicata celor care isi doresc sa inteleaga ce se intampla cu adevarat in pregatirea si livrarea unui training. Programul este foarte, foarte concentrat pe practica si pe concepte aplicabile imediat. Nu, programul nu ofera certificare ANC.

Câțiva dintre clienții Sfera Business

De ce este un Train the Trainers diferit?

 • 1.

 • 2.

Experienta demonstrata.

Trainer cu peste 800 sesiuni livrate (online, pastile de invatare 4h, sesiuni de 1-3 zile, facilitare business simulation, group coaching).

Aplicabil.

Luam fiecare pas al unei sesiuni de exceptie si o despicam. Pregatire, arhitectura, logistica si sala, bun-venit, structura EADA circulara pe concept, inchidere, activitate post-event.
 • 3.

 • 4.

 • 5.

Trucuri.

Cheia sta in cum joci fiecare moment. Si da, maaaarea lor majoritate pot fi pregatite de acasa. O sa iti arat cum facem noi.

Vrei sa fie interactiv?

Cum creezi o sesiune in care “nu stii cand a trecut timpul”, cum introduci si faci debrief pe exercitii, cum pui intrebarile, cum facilitezi. Da, e un process pe care trainerul il controleaza.

NU dam certificare ANC.

Ei bine, asta chiar e un diferentiator 😊. Sesiunea se adreseaza celor care vor sa practice. Daca vrei hartie verde pentru a o arata prietenilor, acest curs nu este pentru tine.
Train the trainer training

Tematica Train the Trainers

 • De la analiza de nevoi la arhitectura de program. Cum conduc o discutie in asa fel incat sa construiesc o sesiune mapata pe nevoile reale ale participantilor, pornind de la obiectivele de invatare. Ce NU poate sa lipseasca din discutia de pregatire;
 • Arhitectura unui program. De ce pornim de la activitatile practice catre concept. Cum sa creezi sesiunea interactiva de la stadiul de planseta;
 • Logistica si organizare. Check list pregatire trainer. Sala- locul in care participantii vor sta doua zile. De ce este esential sa fie bine aranjata;
 • Ciclul uneii structuri de livrare. Introducere, livrare circulara pe model EADA, inchiderea cu tur de masa pentru adoptarea comportamentelor. Sensul fiecarei parti si avantaje in a pastra flow-ul propus;
 • Elemente generale legate de livrarea unei sesiuni. Minim 30 de elemente practice, de genul “tips and tricks” despre ce ti se poate intampla in timpul sesiunii si cum gestionezi;
 • Exercitiile- tipping point pentru o sesiune interactiva. Cum le pregatesti, cum le introduci si cum faci debrief. Intrebari esentiale si trucuri pentru generarea angajamentului;
 • Gestionare participanti dificili. Sunt intr-adevar participantii dificili sau trainerul nu stie cum sa gestioneze o situatie inconfortabila? Iti arat cum facem noi, intr-o proportie foarte mare ne iese;
 • Momentele critice intr-un training si cum le gestionez. Adaptarea materialului, bonusurile de invatare, facilitarea discutiilor de grup;
 • Practica! Practica! Practica! Fiecare participant va fi in fata grupului pentru a exersa punctele critice din livrarea unei sesiuni.

Testimoniale

Mac Cosmetics Romania Logo
POSTOLE CAMELIA
Director Comercial - MAC

Cursul a atins toate punctele de care eram interesată. Cătălin a creat o atmosferă foarte plăcută și dinamică.

BARBU NICOLAE IULIAN
Area Sales Manager - MASPEX

Acest curs a fost de departe cel mai interesant din toate cursurile la care am participat de-a lungul carierei mele. Jos pălăria pentru Cătălin! Ține-o tot așa.

Sephora Logo
ADRIANA LABAU
Store Manager - SEPHORA

Mi-aș dori să mai iau parte la astfel de sesiuni. Mi-a plăcut enorm și am găsit foarte utile informațiile prezentate, atât pentru sfera profesională, cât și pentru cea personală. Vă așteptăm la Timișoara cu mult drag!

APS Logo
COSTEL BUTNARU
Project Manager - APS

Mi-a plăcut foarte mult că a îmbinat lucrurile practice cu cele teoretice. Am avut foarte multe de învățat, mai ales partea cu oferirea și recepționarea feedback-ului și partea cu eliminarea cuvintelor în plus din e-mail-uri.

Loreal Logo
VLAD POPA
Commercial Director Consumer Products Division - L'OREAL

Rywal RHC logo
MIHAI MUNTEANU
Managing Director - Rywal RHC România

Prima oară am “testat” Sfera Business participând la un curs open în București: “Team Management”, unde trainer a fost Cătălin. Chiar dacă participasem la alte traininguri, inclusiv de team management, mi-a plăcut foarte mult abordarea practică, cu exemple și exerciții, a lui Cătălin. Am continuat experiența Sfera Business alături de Cătălin, atunci când timp de 3 zile, echipa de vânzări am lăsat-o pe mâna lui, de data aceasta a fost un training insight, pregătit pe nevoile noastre.

Din nou, exemplele practice și exercițiile au încântat echipa de vânzări, dar nu numai: în scurt timp am observat o schimbare în atitudine și abordare a echipei de vânzări. Recomand cu căldură Sfera Business ca fiind o echipă cu experiență și plină de entuziasm.     

APS Logo
MIHNEA SPĂTARU
Head of Human Resources - APS

Alături de Sfera Business, am putut planifica, dar și realiza în mod concret dezvoltarea angajaților noștri, fie că a fost vorba de top management, middle management, sau oameni cu potențial din zona de execuție. Sfera Business ne-a fost un partener de nădejde, care a venit cu soluții inovatoare, cu tendințe noi și ne-a propus programe de calitate în fiecare an de colaborare. Pot spune că în momentul acesta, partenerii de la Sfera fac parte din familia APS.